Polshoogte nemen

‘Bij bowling spelers treden polsblessures vrij vaak op’, lees ik in een artikel op internet. ‘Vooral het effect geven aan de bowling bal geeft vaak problemen”, staat er verder. In de vele jaren dat ik gebowld heb, heb ik er veel last van gehad, ook vertelde veel mede
bowlers dat ze zoveel last hadden van hun pols. En inderdaad, vooral bij het geven van effect.

Dilemma
Wanneer je de kinderen die beginnen met bowlen van begin af aan op een verkeerde manier het geven van effect aanleert, hebben ze hier de rest van hun leven last van. Vooral de dames kampen hierdoor vaker met polsblessures, vanwege mindere kracht in de pols om krachten op te vangen. Voor het begin van ieder seizoen komen de klachten aan de pols juist veel voor en juist in deze periode is extra steun aan de pols zeker aan te raden.

Oplossing
Voor een antwoord op vragen rondom dit soort sportblessures bel ik altijd met Bill van Podobrace. Op hem kan ik altijd bouwen. “Polsblessures, daar heb ik wel wat voor”, vertelt Bill. In zijn ‘jonge jaren’ was Bill begenadigd tophandballer en ook in die tak van sport komen polsblessures regelmatig voor. Buiten dat Bill dus kan buigen op een schat aan ervaring, werkt hij ook samen met verschillende fysiotherapeuten die al meer dan dertig jaar mensen behandelen d.m.v. de beste braces, compressiekousen, steunzolen voor allerlei soorten klachten.

In het assortiment van Podobrace zitten dan ook tal van braces die variëren van beschermingsniveau 2 tot 3 geschikt voor lichte tot zware polsblessures zoals o.a. artrose, het carpaal tunnel syndroom of een simpele overbelasting die veel voorkomt bij het bowlen. Wanneer ik mijn mede bowlers dus een oplossing aan moet dragen voor dit dilemma, adviseer ik ze altijd om even een kijkje te nemen op de site van Podobrace voor bijv. een polsbrace of sporttape. Of even bellen met Bill! Want gelukkig is voor deze klachten altijd een oplossing.