Meer dan kegels omgooien

Terwijl Bowling De Zedde flink wat bowlingkampioenen heeft voortgebracht, is dit nou niet echt hetgeen waar het om bekend staat. Bowlen is naast wedstrijdsport namelijk vooral hét familiespel bij uitstek. Opa’s, oma’s, ooms, tantes, vaders en moeders, kinderen en kleinkinderen, iedereen kan het spelen. Het is waarschijnlijk ook het enige spelletje waar je niet goed in hoeft te zijn, om toch plezier te hebben. Waar je met een lach op je gezicht verliest en vervolgens geniet van een hapje en een drankje aan de bar.

Wanneer je vraagt wie of hoeveel bowlers bij Bowling De Zedde ooit een perfect game hebben gegooid, worden waarschijnlijk de schouders opgehaald. Wanneer je vraagt wie bij Bowling De Zedde het meest clubkampioen geworden is, is het antwoord negen van de tien keer: ‘geen idee’. Maar wanneer je vraagt waar je de lekkerste rommeltafel van Volendam krijgt, krijg je gegarandeerd te horen: ‘Bowling De Zedde.’

Polsbraces voor meer effect

Bowling De Zedde is dan ook meer dan een plek waar je kegels om kunt gooien. Het is de plaats waar bruiloften worden gehouden, reünies, schoolfeesten, kinderverjaardagen en familiefeesten. Het is ook de plek waar Spekkels en zijn grote vriend Brabbel het meeste van hun ‘zenigsgeld’ hebben gebracht, maar waar Spekkels nu hij ‘verkering’ heeft niet meer mag komen van zijn vriendin. Waar Gré en Jan Hansen kind aan huis zijn en waar Kees Stek en Bruin Drum de fontein der jeugd hebben gevonden (ze worden al twintig jaar lang geen dag ouder). Waar mijn ome Willem Lollie altijd kwam samen met zijn Maartje en waar je bij het bestellen van een drankje hoogstwaarschijnlijk Pierre Sta-Van-Uiter, Hans Keizer, De Krabbel, Henk Keizer of Ome tegen het lijf loopt.

Bowling De Zedde is meer dan een plek waar je kegels om kunt gooien. Sommigen beweren zelfs dat het hun tweede thuis is. En daarmee is eigenlijk alles gezegd.  

Podobrace Grote Clubactie

Deze blog wordt aangeboden door Podobrace. Wanneer je via de links in deze blog je polsbrace, strassburg sock, steunkousen óf producten voor hielspoor of hallux valgus bestelt, steun je direct Bowling De Zedde. Strike verzekerd!

Jan Koning, freelance journalist en auteur Zijwind.