Bowlen geen sport?

Ik hoor het wel vaker. Zo’n nozem die beweert dat bowlen geen sport is, een sport voor luie mensen of mensen zonder talent. Bowling is overigens niet de enige sport die onderhevig is aan dit dogma. Vooral de ‘stoere’ voetballers laten zich vaak neerbuigend uit over sporten als bowling, golf, snooker, darts, etc.

Omdat die kneusjes toevallig goed tegen een balletje kunnen schoppen, denken ze dat ze beter zijn dan de rest van sportend Nederland (en de wereld). Ze voelen zich verheven boven andere – in mijn ogen veel meer getalenteerde – sporters. Waarschijnlijk omdat wij als kijkers ze ook veel te erg op een voetstuk plaatsen en vooral veel te veel betalen.

Uren maken met je schouderbrace

Een gemiddelde voetballer traint zo’n zes tot tien uur per week. Een lachertje en waarschijnlijk ook de reden dat maar heel weinig profvoetballers links en rechts zijn. Nee dan een professioneel bowler. Die traint toch al snel zo’n twintig uur in de week en gooit zonder te knipperen een perfect game binnen anderhalve minuut met links en rechts. Check video. Dat zie ik Spekkels en Kwakman (alias Knabbel & Babbel) nog niet doen.

Zo’n perfect game is niet voor iedereen weggelegd, maar vooral het resultaat van uren en uren training. Niet omdat je er tientallen miljoenen voor krijgt, maar omdat het je passie is.

Passie voor braces

Deze passie zie je ook terug bij mensen in de zorg, leraren en zeker ook op het kantoor van Podobrace. Hier werkt het gehele team soms tot zeven dagen in de week om te zorgen voor de beste zorg en service voor de klanten. Het mag dan ook niet tot de verbazing wekken dat Podobrace al meerdere malen in de prijzen is gevallen voor hun klantvriendelijkheid.

Niet voor tientallen miljoenen per jaar zoals bij de verwende profvoetballers, maar gewoon om te zorgen voor een lach op het gezicht van de klanten. Net zoals de verplegers hun voeten onder hun lijf vandaan lopen voor de patiënten en de leraren dag in dat uit hun stinkende best doen om de leerlingen iets te leren. En dezelfde passie die je terugziet bij de harde kern van Bowling De Zedde wanneer ze praten over hun favoriete bezigheid (………… vul uw antwoord in op de puntjes).

Podobrace Grote Clubactie

Deze blog wordt beschikbaar gesteld door Podobrace. Wanneer je via de links in deze blog je polsbrace, strassburg sock, steunkousen óf producten voor hielspoor of hallux valgus bestelt, steun je direct Bowling De Zedde. Zo ben je verzekert van de Perfect Game!